Friday, March 18, 2011

Why???

Pagi ni aku nak bercerita sket la..bukan pasal jahit menjahit..tapi pasal aku punya dilema..huhuhu..Actually aku memang nak tambah bilangan ahli dalam keluarga aku..benda ni start tahun lepas la..aku planning nak conceive..vitamin toksah cakap la, memang aku amalkan folic acid, calcium, etc..mula2 memang menjadi planning aku..aku check2 memang mengandung..apa lagi, happy le..happy tu kejap je..masuk je kandungan 6 minggu, bleeding..sejak tu, aku kerap le gi sepital buat checkup..masuk je 9 minggu, janin x de heartbeat..then kena buat D&C..x pe la...bukan rezeki aku lagi..terima je la..then aku rehat lebih kurang 6 bulan..aku cuba lagi..tup..tup, pregnant..bukan main happy la..dah dekat setahun dah ni..macam yang fist jugak la..masuk je 6 minggu, bleeding..then, kluar masuk sepital..last2 buat D&C..kali ni jiwa aku memang kacau la..dah macam nak meroyan pun ada..rasa putus semangat langsung..bila tanya doc, doc cakap maybe kandungan x sempurna, sebab tu gugur..yang peliknya, kenapa jadi cenggitu, aku makan folic acid, vitamin-vitamin lain..isk..lagi satu yang paling best, doktor cakap kena tunggu kandungan gugur 3 kali berturut-turut baru diorang siasat kenapa jadi macam tu..aiseh..

Lepas buat D&C baru-baru ni, aku try gak la...mengandung pulak..macam yang dua2 tadi, masuk je 6 minggu, mula la bleeding..sekarang 6 minggu la..tak tau la apa aku nak buat..aku dah makan Utrogestan (hormon progestron), pergi jumpa Darul Syifa', hari ni nak gi jumpa pakar O&G pulak..x tau la apa cerita tu..Aku dah tak tau nak buat apa..asal mengandung je, bleeding..mengandung je..bleeding..maybe lepas ni, kalau gugur jugak, aku nak rest untuk beberapa bulan, then gi mengurut pulak...kalau boleh aku dah x nak gi hospital..ngeri..kalau nak gugur, biar je dia gugur sendiri..x pe lah..aku tahan..

2 comments:

  1. banyak2kan bersabar dan berdoa semoga kali lekat sampai selamat bersalin..rest byk2 jgn buat kerja berat..

    ReplyDelete
  2. aminnnnnnn....thanks a lot zaza..

    ReplyDelete