Tuesday, April 26, 2011

Kain murah untuk buat sarung sofa, bantal sofa or alas meja..!!

Dah lama x berblog kat sini..ambik masa sket untuk panas enjin tangan menaip kat blog..keh..keh..keh..dok bersedih pasal kisah lalu pun x guna gak..actually beberapa minggu ni x berapa nak mood baik sangat..balik je rumah, teringat peristiwa lalu..dok depan tv je aku bila balik kerja..hmm..sampai la ada satu hari tu, hubby cakap cabinet tv tu selalu berhabuk..kalau letak alas, nampak cantik sket..so, aku pun ajak la gi shopping kain sket..(kain yang beli kat macy tu pun x sentuh lagi sibuk nak cari kain)..ngeee..

So, kitorang gi le Tewah kat Mines..ada kain baru sampai rupanya..kainnya..pergh..korang sure x percaya nye..bidang 60, semeter RM5 je..baik korang gi sebelum kain2 habis dirembat orang lain..ada banyak stok..kain pun elok2 la bagi aku..nak buat langsir pun boleh sangat tu..aku rasa cm nak borong semua jenis kain..tapi nasib baik la hubby aku ada..so, beradab sket la aku shopping kain..hehehe..Sejak pada tu..datang balik semangat menjahit aku ni..yahoooo..

Ni ada beberapa jenis kain aku beli pada harga RM5 semeter.
 kain ni boleh buat beg..tebal
 Aku suka kain ni..boleh buat sarung sofa or kusyen..
 Tadaa..siap satu alas cebinet tv
X de habuk dah pas ni..

4 comments:

  1. amboi.. cun nyer alas cabinet TV tuh yer... agak2 kalau tewah lain mcm kat tmn permata tuh ada ke kain2 ni eks. jauhnyer ler nak g the mines tuh keke...bukan jalan g balik keje terasa ler jauh kan

    ReplyDelete
  2. itu le..memang jauh le kalau dari tempat carrot nak ke Mines..x pasti lak mines tmn permata tu ada ke x kain2 jenis tu..kalau tewah sana jual kain2 langsir, agaknya ada le kan..sbb ada setengah tewah banyak jual kain buat baju..

    ReplyDelete
  3. DZ Ladyz: Buat la..seronok & senang..

    ReplyDelete