Tuesday, January 31, 2012

Cloth Diaper lagik..

Minggu ni planning nak buat Cloth Diaper lagi. Aku dah order kain kat tinytapir. beli kain bamboo velour. semalam sampai.seronok sangat..kain tu agak memeri & licin..terpikir gak, boleh ke kain ni menyerap air.? dalam forum, internet etc, cakap, kain ni bagus sangat especially untuk kulit yang sensitif..hmm.. try je la..aku nak tengok, berkesan ke x..

Sebab excited sangat nak menjahit, aku lupa pasal kain ni licin & memeri..so, kena tukar JARUM, & BENANG..haih..patut payah bebenor nak menyiapkan satu CD ni,.,.haih..

 Inilah hasilnya..bolehla..hihihi..kain kartun tu, jenis knit cotton.kain ni dah lama beli..rasanya dah lebih setahun terperap dalam almari..
 Sesambil tu, jahit seluar spentot untuk anak dara aku tu..
 yang ni kasut baby..jahit hujung minggu hari tu..sebelah lain lah pulak..tersilap perhitungan..kih..kih..kih..
Haa.yang ni aku paling suka..test sendiri. jahit CD cover..pakai plastik lampin bayi tu..(lebihan buat Cloth pad) berguna gak..aku baru perasan, omputih pun ada gak bagi idea cenggini..x payah buang duit untuk RM40-RM60 untuk beli SEHELAI Diaper Cover yang canggih bebenor di pasaran tu..

3 comments:

  1. best semuanya....dah tak ada anak pakai diaper....

    ReplyDelete
  2. boleh jahit untuk anak sedara . :)

    ReplyDelete
  3. Sis.. buka kelas x untuk blaja jahit kasut tu

    ReplyDelete